USA | ایالات متحده آمریکا

در این صفحه مطالب مختلف و اطلاعات عمومی درباره آمریکا را می‌خوانید:

usa-flag

درباره ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده آمریکا در قاره آمریکای شمالی، سومین کشور پهناور دنیاست که دارای ۵۰ ایالت و یک حوزه فدرال پایتخت است. از شهرهای مهم این کشور می‌توان از واشنگیتن (پایتخت آمریکا)، نیویورک، و لس آنجلس نام برد.

فهرست تمام ایالت‌های آمریکا (به ترتیب الفباء) و مرکز هر ایالت و همچنین شهرهای مهم دیگر ایالت‌های آمریکا را در جدول زیر می‌بینید:

ایالتمرکز (پایتخت)شهر مهم
آلابامامانتگامری
آلاسکاجونو
آریزونافینیکس
آرکانزاسلیتل راک
آیداهوبویزی
آیووادی موین
اورگنسیلمپورتلند
اوکلاهومااکلاهما سیتی
اوهایوکلمبوس
ایندیاناایندیانا پولیس
ایلینویاسپرینگ فیلدشیکاگو
پنسیلوانیاهریسبورگفیلادلفیا
تگزاسآستینهیوستون
تنسینشویلممفیس
داکوتای جنوبیپییرسو فالز
داکوتای شمالیبیسمارکفارگو
دلاوردوور
رود آیلندپراویدنس
جورجیاآتلانتا
فلوریداتالاهاسیمیامی، جکسون‌ویل
کارولینای جنوبیکلمبیا
کارولینای شمالیرالیشارلوت
کالیفرنیاساکرامنتو
کانزاستوپیکاویچتا
کنتاکیفرانکفورتلویی‌ویل
کنتیکتهارتفورد
کلرادودنور
لوئیزیاناباتون روژنیو اورلئان
ماساچوستبوستون
مریلندآناپولیسبالتیمور
مونتاناهلنابیلینگز
میزوریجفرسون سیتیکانزاس سیتی
میسیسیپیجکسون
میشیگانلنسینگدیترویت
مینآگوستاپورتلند
مینه‌سوتاسینت پالمینئاپولیس
نبراسکالینکلناوماها
نواداکارسون سیتیلاس وگاس
نیوجرسیترنتوننیوآرک
نیومکزیکوسنتا فهآلبوکرکی
نیوهمپشایرکنکوردمنچستر
نیویورکآلبانینیویورک
واشینگتنالمپیاسیاتل
وایومینگشاین
ورمانتمونپلیهبرلینگتون
ویرجینیاریچموندویرجینیا بیچ
ویرجینیای غربیچارلستون
ویسکانسینمدیسونمیلواکی
هاواییهونولولو
یوتاسالت لیک سیتی
فهرست ایالت‌های آمریکا به ترتیب الفباء

ایالت کالیفرنیا
ایالت کالیفرنیا در غرب آمریکا پرجمعیت‌ترین ایالت این کشور است که هم‌جوار اقیانوس آرام است. اگر کالیفرنیا را یک کشور جدا در نظر بگیریم، اقتصاد کالیفرنیا، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان به‌حساب می‌آید.

california-map

دانشگاه‌های کالیفرنیا
بیش از سی دانشگاه و مرکز تحقیقاتی در ایالت کالیفرنیا وجود دارد. معروف‌ترین دانشگاه کالیفرنیا دانشگاه برکلی است که قدمت آن به قرن ۱۹ می‌رسد. دانشگاه برکلی در رتبه‌بندی جهانی جزء پنج دانشگاه برتر دنیا و برترین دانشگاه دولتی جهان است.

دانشگاه معروف دیگر در این ایالت دانشگاه یو.سی.ال.ای (UCLA) است که نام رسمی آن دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس است (University of California, Los Angeles). دانشگاه یو سی ال ای بیشترین تعداد دانشجو در کالیفرنیا را دارد و در منطقه وست وود شهر لس آنجلس واقع شده است.

ایالت کالیفرنیا پذیرای بیشترین تعداد ایرانی در ایالات متحده است و در بین جمعیت ایرانی و فارسی زبان کالیفرنیا، وکلای باتجربه و تحصیلکرده زیادی وجود دارد.

ایالت فلوریدا
نام فلوریدا ریشه اسپانیایی دارد و به معنی پرگل است که توسط کاشف اسپانیایی خوان پونسه د لئون روی این ایالت گذاشته شد.

ایالت فلوریدا در جنوب شرقی آمریکا قرار دارد و چهارمین اقتصاد بزرگ در بین ایالت‌های آمریکا را دارد. اگر فلوریدا را یک کشور جدا در نظر بگیریم، شانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا را دارد.

florida-map

دانشگاه‌های فلوریدا
معروف‌ترین دانشگاه در این ایالت دانشگاه فلوریدا است که به یو اف ال (UF) معروف است و در شهر گینزویل قرار دارد. گینزویل یک شهر دانشجوئی به حساب می‌آید چون تعداد دانشجوهای این دانشگاه حدود ۵۵ هزار نفر است و شما در همه جای شهر دانشجوها را می‌بینید!

دانشکده حقوق لوین در دانشگاه فلوریدا در گینزویل یکی از معتبرترین دانشکده‌های حقوق در آمریکا است که خیلی از وکلای موفق در این دانشکده درس خوانده‌اند. کالج حقوق در دانشگاه ایالتی فلوریدا در شهر تالاهاسی هم مرکز آکادمیک دیگری است که متقاضیان زیادی برای تحصیل در رشته حقوق دارد.

فهرست وکلای ایرانی این ایالت را می‌توانید در صفحه وکلای فلوریدا ببینید.

ایالت نیویورک
ایالت نیویورک در شمال‌شرقی آمریکا قرار دارد و با توجه به شهرتی که شهر نیویورک (پرجمعیت‌ترین شهر این ایالت) دارد، خیلی از مردم دنیا تصور می‌کنند مرکز این ایالت، شهر نیویورک است در حالی که مرکز ایالت نیویورک شهر آلبانی است! معمولاً برای ایجاد تمایز بین شهر و ایالت، وقتی درباره شهر نیویورک صحبت می‌کنند به آن نیویورک سیتی می‌گویند.

شهر نیویورک در این ایالت نقش تأثیرگذاری در مسائل اقتصادی، هنری، و علمی دارد. مقر سازمان ملل متحد در این شهر است و خیلی از وکلای صاحب‌نام دنیا هم در این شهر فعالیت می‌کنند. تعدادی از وکلای ایرانی مقیم آمریکا هم ساکن نیویورک هستند که می‌توانید فهرست آنها را در صفحه وکلای نیویورک ببینید.

دانشگاه‌های نیویورک
‌دانشگاه‌های متعددی در ایالت نیویورک وجود دارند که از معروف‌ترین آنها می‌توان از دانشگاه نیویورک و دانشگاه کلمبیا نام برد. بعضی دیگر از دانشگاه‌های نیویورک عبارتند از:

دانشکده‌های حقوق در نیویورک
بعضی از بهترین دانشگاه‌های نیویورک رشته حقوق هم ارائه می‌دهند. بعضی از دانشگاه‌های حقوق در نیویورک را در لیست زیر می‌بینید:

خوشبختانه وکلای ایرانی تحصیلکرده در نیویورک کم نیستند و شما می‌توانید موفق‌ترین آنها را در صفحه وکلای ایرانی نیویورک ببینید.

ایالت ویرجینیا
ایالت ویرجینیا اولین قلمرو پادشاهی انگلستان در آمریکا بوده و همچنین زادگاه بیشترین رؤسای جمهور آمریکا هم بوده است.

virginia-map

دانشگاه‌های ویرجینیا
دانشگاه ویرجینیا که یکی از دانشگاه‌های معروف دنیاست در این ایالت قرار دارد و حتی توسط یونسکو ثبت جهانی شده است. وکلای ایرانی زیادی ساکن ایالت ویرجینیا هستند که یا در این ایالت درس خوانده‌اند و یا تحصیل‌کرده دانشگاه‌های دیگر هستند.

دانشگاه‌های معروف آمریکا
آمریکا بیشترین تعداد دانشگاه در لیست ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا را دارد. چند تا از معروف‌ترین و معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا عبارتند از:

قوانین آمریکا
قوانین در کشور آمریکا دو دسته‌اند: یکی قوانین فدرال (سراسری) و یک هم قوانین ایالتی. قوانین فدرال قوانینی هستند که در سراسر کشور قابل اجرا هستند. این قوانین معمولاً قوانین خیلی کلی مثل قوانین مربوط به آزادی‌های فردی و غیره هستند. دسته دیگر قوانین در آمریکا قوانین ایالتی هستند به این معنی که هر ایالت اختیاراتی دارد که قوانین مربوط به خود را تصویب و اجرا کند مثل قوانین مالیات یا قوانین طلاق و ازدواج. البته بعضی از قوانین ممکن است یک قانون کلی فدرال داشته باشند (مثل قانون فدرال طلاق) و جزئیات آن در ایالت‌های مختلف با هم تفاوت داشته باشد.

قوانین فدرال و قوانین ایالتی معروف به «قوانین مدون» هستند. یعنی یا توسط مجلس نمایندگان (و سنا) تصویب می‌شوند و یا جزئی از قانون اساسی آمریکا هستند.به عبارت دیگر، قوانین مدون همان قوانین جاری در آمریکا هستند.

نوعی از قوانین در آمریکا قوانین حقوق عرفی یا کامن‌لا (Common Law) هستند که جزء قوانین جاری نیستند و در جریان پرونده‌های حقوقی و کیفری شکل می‌گیرند. مثلاً اگر در یک پرونده‌ قضائی، حکمی صادر شود که بطور مستقیم تحت تأثیر قوانین جاری آمریکا نباشد (مثلاً یک موضوع جدید باشد و قاضی ناچار شود با مراجعه به قوانین، برداشت خود را اعلام کند)، از آن پس اگر پرونده مشابهی تشکیل شود، به حکم آن دادگاه مراجعه می‌کنند. به این روند، رویه قضائی می‌گویند. یعنی می‌توان گفت گاهی در دادگاه‌ها اگر قانون مشخصی درباره موضوع پرونده وجود نداشته باشد، قاضی طبق رویه قضائی پیش می‌رود و به پرونده‌های مشابه و حکمی که قبلاً توسط داداگاه‌های قبلی صادر شده نگاه می‌کند و رأی خود را صادر می‌کند.

وکیل ایرانی در آمریکا
از آنجایی که خیلی از قوانین و جزئیات آنها در ایالت‌های مختلف آمریکا با هم فرق دارد، هنگام کار و زندگی در آمریکا و بویژه موقعی که کار حقوقی دارید، باید مراقب باشید که به قوانین ایالتی که در آن ساکن هستید یا تشکیل پرونده می‌دهید مسلط باشید.

تفاوت قوانین در ایالت‌های مختلف آمریکا آنقدر جدی است که وکلا در آمریکا فقط مجوز وکالت در ایالتی را دریافت می‌کنند که برای قوانین آن ایالت آموزش دیده‌اند. خوشبختانه در بیشتر ایالت‌های آمریکا، وکیل ایرانی وجود دارد و بعضی از وکلای ایرانی در آمریکا مجوز وکالت در چند ایالت را دارند.

سابقه مهاجرت به آمریکا
ده‌ها هزار سال قبل از این‌که اروپایی‌ها به سرزمین آمریکا مهاجرت کنند، مردمی از آسیا به این سرزمین پا گذاشتند که در واقع اجداد بومی‌های آمریکا به حساب می‌آیند. اما بعد از آن که کریستف کلمب در سال ۱۴۹۲ قاره آمریکا را کشف کرد، سیل مهاجران اروپایی روانه آمریکا شدند. مهاجران از اسپانیا، فرانسه، انگلستان، هلند، و سوئد در سرزمینی که ما امروز به اسم ایالات متحده آمریکا می‌شناسیم اقدام به ایجاد مستعمره کردند. روند مستعمره‌سازی اروپایی‌ها تا سه قرن ادامه داشت.

قوانین و روش‌های مهاجرت به آمریکا
انواع ویزای آمریکا دو دسته مهاجرتی و غیرمهاجرتی هستند. منظور از ویزاهای مهاجرتی آمریکا ویزائی است که در پی آن گرین کارت و اقامت آمریکا را می‌گیرید و ویزای غیرمهاجرتی هم به ویزائی می‌گویند که موقت است و تاریخ انقضاء دارد.

ویزاهای مهاجرتی آمریکا:

  • گرین کارت سرمایه‌گذاری EB-5
  • گرین کارت از طریق خانواده (پدر/مادر یا خواهر/برادر)
  • گرین کارت از طریق ازدواج
  • گرین کارت برای نخبگان
  • گرین کارت از طریق ویزاهای EB-3، EB-2، EB-1
  • گرین کارت از طریق لاتاری

انواع ویزای غیرمهاجرتی:

  • ویزا از طریق سرمایه‌گذاری
  • ویزا از طریق گسترش کسب و کار
  • ویزای توریستی
  • ویزا از طریق کار
  • ویزای دانشجوئی

وکیل مهاجرت در آمریکا
پروسه مهاجرت به آمریکا بویژه مهاجرت از ایران به آمریکا می‌تواند روند پیچیده‌ای داشته باشد. همچنین با توجه به روش‌های مختلف و متنوع مهاجرت به آمریکا، خوب است که با توجه به شرایط خودتان، بهترین روش را انتخاب کنید.

وکلای مهاجرت به آمریکا به قوانین مهاجرت مسلط هستند و خیلی از آنها فقط در زمینه بخصوصی از مهاجرت و گرفتن گرین کارت تخصص دارند. مثلاً بعضی از وکلای مهاجرت بیشتر در زمینه مهاجرت از طریق کار و استخدام (Emplayment-Based Visa) کار می‌کنند و بعضی دیگر از وکلا هم از در زمینه گرین کارت از طریق سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کنند.